Följ oss på sociala medier

Facebook

OM WOOLBED

  • Woolbed grundades 1995 då vi startade upp på de fantastiska Kanarieöarna i Spanien. Vår verksamhet har allt eftersom utökats till flera olika destinationer som Palma de Mallorca i Spanien, Madeira i Portugal och även i USA.
  • Tack vare det fantastiska klimatet på våra destinationer har vi slutit avtal med researrangörer och utflyktsbyråer för att kunna erbjuda Er utflykter med ett fördelaktigt pris tack vare våra marknadsförare. Vi besöker de mest attraktiva turistattraktionerna för var destination där vi under turen gör ett stopp i våra showrooms där Ni lär känna våra produkter under en presentation med våra experter.
  • Vi jobbar framför allt med Nordisk turism. Våra bästa klienter kommer från länder som Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi erbjuder dem möjligheten att lära känna alla våra produkter för en god vila. Vi jobbar endast med den abslout bästa kvaliteten och med garanti om priser som är 30-40% billigare än kundens ursprungsland.
  • Våra produkter tillverkas i Tyskland där många av produkterna är tillverkade för hand. Produkterna är certifierade med Woolmarks garanti.
  • Många av våra kunder handlar också i vår Webshop där de ofta kommit över fantastiska erbjudanden.
  • Tveka inte att kontakta oss genom att klicka på Kontakt, om ni har någon som helst fundering, vill ha någon personlig åsikt eller något förtydligande av någon av våra experter som mer en gärna svarar på era frågor.

 

Tack för ert förtroende för Woolbed.

Besök vår butik och upptäck den nya designen 2023!

besök vår butik

Om vår ull

Människan har sovit i ull sedan urminnes tider. Ull innehåller ett naturligt fett som kallas för lanolin. Lanolinfett är en unik blandning av naturliga vaxer och har en fantastisk förmåga att få fukt och smuts att dunsta av ullen.Då ullen alltid förblir torr, trivs inte bakterier bland fibrerna då de föredrar en fuktig miljö.

Vi på Woolbed rekommenderar alla kvalsterallergiker att sova i ull då dess torra miljö är det enda som hjälper i våran kamp mot kvalstren. Kvalster är ett mikroskopiskt litet spindeldjur som lever i våra sängar och räknas som ett av de farligaste skadedjuren för oss människor. Detta lilla skadedjur orsakar de flesta fall av astma och allergier varje år.Detta gör att ullen är det renaste och det mest allergivänliga material vi kan sova i.

Ytterligare fördelar med ullen är att den reglerar vår kroppstemperatur och förbättrar blodcirkulationen.När huden kommer i kontakt med ull skapas en liten friktion som kallas för mikromassage, vilket drar igång våran blodcirkulation.

Våra produkter består utav 85% merinolammull och 15% kashmir.

Merinolammull kommer ifrån merinolammet. Lammen föds upp endast för sin ull och klipps när de är 9-12 månader gamla. Vi på Woolbed importerar endast merinolammull från Nya Zeeland.

Den otroligt mjuka och silkeslena kashmiren, kommer ifrån kashmirgeten. De lever i mycket kalla klimat i Tibet, Kina, Pakistan och Indien.

Kashmiren kammas och sorteras för hand, då den är mycket finkänslig. Varje get ger c.a 120 g kashmir, därmed de otroligt höga priserna, eftersom avkastningen är så låg.

Tvätt- & Skötselråd

1. Skaka och vädra sängartiklarna innan användning, vid behov kan produkten dammsugas.

2. Vädra ull produkterna efter behov. Ull mår bäst av frisk och fuktig luft, direkt solljus skall undvikas. Genom att hänga ut ullen i en fuktig väderlek rengörs och rensas ullen på ett naturligt sätt och tar bort eventuell dålig lukt.

3. Ullen kan tvättas i max 30 grader eller i kallt vatten med utspädd grönsåpa eller ull schampo. Om du skulle få fläckar, tvätta ej hela produkten utan endast fläcken för hand.

4. Ull skall inte ligga längre tid i blöt, vridas eller borstas. Efter tvätt krama försiktigt ur överflödigt vatten.

5. Vid väl använda ull produkter, efter ett flertal tvättar, kan man tillföra nytt lanolin som finns att köpa på apoteket i sprayform.

6. Vid behov, lämna in produkten efter 5 år till en grundlig tvättbehandling för naturhårsprodukter.

10 års garanti gäller när ovanstående skötselråd har följts